Anina

Jeg blev født i 1972 i København/Danmark

Jeg begyndte mit hundeliv tilbage i sidste halvdel af 70erne efter vi flyttede på landet lidt udenfor Nysted der er beliggende i den sydligste del af Danmark.
4½ år gammel fik mine forældre og jeg vores første hund en Tricolour Collie tæve ved navn Fishby og efter et par år var familien blevet udvidet til 5 Collies (3 af eget opdræt) og 3 katte.
I løbet af 80erne kom vi igen lidt tættere på “civilisationen” og flyttede til en lille landsby Ørslevvester udenfor Ringsted, bare 40 minutters kørsel fra København.
Jeg kom med når mine forældre udstillede vores hunde eller besøgte venner i hunde miljøet. Jeg kan stadig huske nogle af de der mærkelige hundefolk, med masser af hunde og pokaler og rosetter overalt i deres hjem.

Fishby og Purdy

Jeg havde nok aldrig forudset at jeg en dag ville have et stort præmieskab og tonsvis af rosetter herhjemme ligesom dem.

Dengang tog man det at opdrætte noget lettere og jeg husker at det eneste man skulle bruge for at få lov til at få en stamtavle på sine kuld var en “sufficient” på en hundeudstilling. Det med sundhedsresultater var ikke brugt eller noget krav.
Heldigvis har dette ændret sig iløbet af 80erne og begyndelsen af 90erne samt op igennem det det nye århundrede.
For mig har vores hunde, katte og andre dyr haft en stor indflydelse på mig igennem hele mit liv, både da jeg voksede op og også i mit voksenliv indtil nu.
Iløbet af 90erne efter jeg var flyttet hjemmefra havde jeg kat og hund kortvarigt, men de måtte desværre aflives i en ung alder af forskellige årsager. Så jeg havde en årrække op til år 2000 hvor jeg ikke havde nogle dyr.

Chico

Det var et stort savn for mig så i 2000 fik jeg en dejlig flatcoated retriever ved navn “Chico”. Jeg valgte denne race da jeg gerne ville have en aktiv og intelligent hund som jeg kunne gå til agility med. Chico og jeg havde en masse sjov på Agility banen. Vi nåede aldrig at deltage i konkurrencer og det har jeg ærgret mig over lige siden.

Mit første møde med en Toller var i 2002 i den park hvor jeg gik tur med Chico. En ung Toller tæve blev luftet der også. Hun var en meget sød tæve, men tænkte ikke på at få en Toller selv dengang.
I 2005 begyndte min eks og jeg at kigge os om efter en hund mere. Vi ville gerne have en hund der var lidt mindre end en Flatcoated retriever, men stadig gerne med god intelligens og masser af energi. Vi faldt igen over Tolleren og besluttede at det var den rigtige race for os.
Jeg havde undersøgt hvad jeg kunne træne med vores kommende hund og besluttede mig for at kaste mig over Schweiss spor.

Noah og Chico

Noah “Tuldahl’s Noah” var en vidunderlig hund. Han var super intelligent og elskede at arbejde med mig. Han havde så mange talenter at jeg endte med at få en stor interesse for både jagttræning og schweiss spor.
Med Noah kunne du give dig i kast med hvad somhelst indenfor hundesport. det var bare min uerfarenhed der stoppede os undervejs. Jeg lærte blandt andet at med en Toller skal du passe på ikke at overtræne, for så mister de interessen og begynder at kede sig. Det sidste år han levede begyndte vi at træne Agility og vi havde rigtig meget sjov med det

Noah var grunden til at jeg besluttede mig for at blive opdrætter.
I 2008 fik jeg mit kennel mærke Redborn. en hyldest til min Noah som på alle områder var min “Red Born” hund.
Noah fik 2 kuld og jeg var heldig at få en datter efter ham hjem til mig.
Noah var min foundation hanhund der ligger bag mit opdræt selvom at han døde som 4 årig i en ulykke.


Jeg har været meget stolt over hans datter Sessan, som blev mor til første generation af Redborn hvalpe og hendes datter Vicky der gav liv til anden generation af Redborn hvalpe.
Ej at glemme de Redborn hunde der efterhånden ligger bag i stamtavlerne rundt omkring i Europa og Canada.

Nu er planlægger jeg tredie generation Redborns med Polaris som mor og det er en tid jeg ser frem imod.

Hundeverdenen er i den grad noget der fylder godt op i mit liv. Jeg prøver heletiden at dygtig gøre mig indenfor de områder der interessere mig mest.

Jeg har en stor interesse for eksteriør, sundhed, opdræt og har bla. deltaget på :
Anatomi foredrag med Moa Persson – 2012.
Retriever Seminar med Frank Kane – Februar 2016
Puppy Puzzle seminar med Pat Hastings – 2018.
Golden Retriever anatomi foredrag med Filip Johnson – Januar 2019

Puppy Puzzle fortsætter seminar med Pat Hastings – Februar 2019
Dansk-Svensk Gårdhund Dommerseminar v/DSGK – 03 Marts 2019
Back to basics v. Juha Kares – 30 Marts 2019
Newfoundland Dommerseminar – August 2019
Jeg har på de 2 seminarer med henholdsvis Frank Kane samt Pat Hastings, stillet 1-2 af mine hunde til rådighed for gennemgang af disse eksperter. Begge gange har jeg fået virkelig positive vurderinger  og det er jeg  selvfølgeligt meget stolt over.

Tristan brugt som demohund for Tolleren på Frank Kane seminaret
Tristan som demo hund på Pat Hastings Seminar

Sundhed indenfor min race er noget jeg går rigtig meget op i og jeg følger nøje med i den seneste udvikling af eks. dnatests samt kortlægning af sygdomme.

Jeg har været medlem af Dansk Nova Scotia Duck Tolling Retriever klubs sundheds/adfærdsudvalg i en årrække indtil foråret 2022.
Jeg har siddet også som bestyrelsesmedlem i Dansk Nova Scotia Duck Tolling Retriever klubs bestyrelse fra juni 2021- Juni 2022 .
Jeg har været Redaktør og Layout/grafiker på klubbens medlemsblad “Tollerbladet” efteråret 2021- december 2022 og udgivet 5 blade.

Jeg har gennemført DKK opdrætter uddannelse i 2016 og følger nøje med i det seneste indenfor DKK og FCI, med ekstra fokus på sundhed og mentalitet.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er DKK-uddannet-opdraetter-logo-300x300.jpg

Jeg er medlem af
Dansk Kennel Klub
Svensk Nova Scotia Duck Tolling Retriever klubben
Dansk Retriever Klub
Retriever Jagt Klubben

Hobby fotograf

Jeg er en ivrig hobby fotograf og har taget mange forskellige billeder igennem tiden

En dag på Gavnø
Shih Tzu
Australian Shepherd
Rhodesian Ridgeback
Lhasa Apso
Australian Shepherd
Windy smuk Tollerhvalp