Hello Påske

7. april 2023 Slået fra Af Anina

Efter et travlt forår er det igen blevet tid for lidt updates.

Regnbuebroen..

Den 30. marts måtte vi sige farvel til den første i Ultimate kuldet.
Noah (Redborn Ultimate Conquerer) har fra tidligere fået konstateret Spondylose (slidgigt i ryggen). Desværre knækker sit ene korsbånd og operation er ikke en mulighed på grund af hans fremskredne spondylose.. Noah reagerede heller ikke på smertestillende medicin, så der var ikke nogen anden mulighed end at give slip..

Igennem årene har jeg fulgt Noah på afstand, men for 5½ år siden mødte jeg ham og Manta i Helsinki og jeg husker ham som en klog , kærlig og meget balanceret hanhund, der elskede sin Manta. Ligesom jeg huskede ham fra hvalpekassen

Tusind tak Manta for at du gav ham det dejligste hjem og masser af kærlighed. Jeg ved han vil blive savnet utroligt meget af dig og din familie
Noah blev 8 år og 7 måneder gammel.

Sundhed :

Da jeg har dna liggende på UC Davis efter Multi Champion Springer Nova’s Redborn Princess “Sessan”, valgte jeg at tilkøbe dna testene for CLAM og CDMC på hende også og de kom tilbage

Normal/Clear = NN på begge dna tests. Da hun var min stamtæve er det dejligt at vide at hun i hvertfald på dette område også var i orden.

J Redborn Dynamite Double Trouble “Joppe” er dna testet A (Normal/Clear) på PRA test
J Redborn Dynamite Glorious Edition “Jive” er dna testet A (Normal/Clear) på PRA test

Resultater

Udstilling :

Flere Redborns har deltaget på udstilling i ind og udland.

DKCH(u) SECH(u) J Redborn Dynamic Rocket “Herbert” Deltog på udstilling i Sverige og indkasserede BIR og et svensk cert, hvilket udløste et Svensk Udstillings Championat.

Redborn Dynamite Vision “Malthe” Debuterede på Dkk udstilling i Fredericia i februar og blev 3 Bedste han med Reserve cert.

J Redborn Dynamite Glorious Edition “Jive”  Debuterede på SSRK udstilling over 2 dage og fik Excellent begge dage.

Redborn Dynamite Celestial Infinity “Polaris” har været på et par udstillinger her i foråret :
Tjekkiet BRNO : Cert (hermed merit der vil udløse tjekkisk championat, i forbindelse med at hun eks. bliver champion herhjemme.
Sverige Moheda : Reserve cert og 2 bedste tæve.
Danmark Fredericia : Excellent 1.
Danmark Nykøbing Falster : Excellent 1, CK og 5 bedste tæve.
På disse 4 udstillinger har Polaris været helt ude af pels, så jeg er godt tilfreds, selvom at jeg eks gerne havde haft et enten dansk eller svensk cert…

Brugs :

Efter en lang vinter begynder prøve sæsonen at komme igang og de første resultater lader ikke vente på sig.

Redborn Bullet Lightning “Carlos” Har deltaget på Schweiss spor prøve begynderklasse (3t/400m) og fik en 1 præmie og er nu kvalificeret til åbenklasse (20t/400m)

Redborn Dynamite Shooting Star “Liva” Har også deltaget på Schweiss spor prøve begynderklasse (3t/400m) , men af en eller anden mærkelig grund er de lidt i uheld og har nu et par gange fået 3 præmie. Helt vildt, da Liva er super dygtig på sporet normalt. Jeg er sikker på at den forløsende 1 præmie snart kommer i hus så de kan komme videre i prøvesystemet på prøver, der ligger mere til det niveau hun er på nu.

Redborn Dynamite Celestial Infinity “Polaris” har deltaget på Dansk Retrieverklubs Working Test ved Jægerspris d 18 marts. hvilket gik sådan ok.
Første post (3) var en lang fri ved fod ned til en pind og så en enkelt markering. Polaris var lidt for nysgerrig over pinden og var ikke super skarp på markeringen, hvilket gav lidt fratræk :14 point.
Næste post (4) var en drev situation, hvilket hun gennemførte perfekt : 20 point
Dernæst post (5), en ellers let og ligetil markering inde mellem nogle træer. men hun skulle lige løbe rundt om området før hun gik ind. det gav fratræk : 10 point.
anden sidste post (1) : Easy easy markering i åbent terræn , men kasteren får kastet dummien op i det eneste træ i området og jeg bliver lidt usikker, da dommeren er langt tid om at reagere , hvilket gør at jeg får gjort en bevægelse som polaris misforstår og hun begynder at løbe et par meter før hun stopper. Det bliver betegnet som en knaldning 🙁 : 0 point…
Sidste post (2) : Fri ved fod ca 20 meter bag en skytte, opstopning hvor skytte skyder og der bliver kastet en markering i skovkant. , derefter fortsætter ca 15 meter ned til en pæl og sende. Perfekt eksekveret af Polaris der dog ved aflevering har så meget fart på at hun næsten kaster dummien i armene på mig. : 19 point. samt flotte ord fra dommeren, der tit møder Tollere på WT i Tyskland hvor han også dømmer. 14/20/10/00/19 = 63 point.
Super ærgeligt at Po og jeg svipsede post 1… ellers havde vi bestået, men jeg har fået mersmag på Working tests så tænker det bliver noget vi gør lidt mere i 2024.