Afslutning på 2023 & nye mål og planer i 2024

18. december 2023 Slået fra Af Anina

Først og fremmest ønskes en glædelig jul og et godt nytår, nu hvor 2023 med hastige skridt nærmer sig sin afslutning.
Meget er sket i løbet af året specielt på resultat siden, hvilket kan ses under forrige blog indlæg.
Derudover er der også hændt både gode og mindre gode ting i løbet af dette år uden at jeg vil gå yderligere i detaljer.
Dette har ført flere ting med sig og jeg har haft mange tanker i spil først og fremmest om jeg overhovedet ville opdrætte mere!

Det gav sig i første omgang udslag i at jeg valgte ikke at parre Polaris i sensommeren 2023 som ellers planlagt, da jeg havde brug for at tænke mig godt om. Specielt fordi jeg heller ikke følte passionen for at fortsætte mere.
Jeg er nået frem til at jeg tager et sidste kuld med navnet Redborn i 2024 på Polaris. Det er udelukkende for at hun kan levere en hanhund til mig. Dette bliver sandsynligvis også min sidste Toller 🙂

Da Polaris kun vil få dette ene kuld, måtte jeg opgive at bruge først tiltænkte hanhund, da jeg vil at hun skal have mindst en naturlig parring og da først tiltænkte hanhund pga. alderen har faldende sædkvalitet, ville vi være nødt til lige meget hvad at inseminere.
Derfor startede jeg på bar bund igen og har brugt efteråret til at studere stamtavler og hanner.

Da jeg startede opdræt tilbage i 2011 havde jeg en drøm om en dag at kunne doble min egen fundament linje med Noah. Der har dog ikke været nogle (for mig) interessante hunde på den anden side, der havde Noah langt nok bag sig, til at jeg kunne gøre dette.

For et par måneder siden så jeg ved et tilfælde et opslag på Facebook. Billeder af en smuk hanhund på sin første praktiske jagt. Han mindede mig utroligt meget om min egen linje. Dvs. en blanding mellem Noah og Tristan.
Jeg undersøgte stamtavlen og kunne se at en dobling med Sessan (Noahs datter) lå tilstrækkeligt langt tilbage til at det kunne være en mulighed og bruge ham på Polaris. Derefter kontaktede jeg med det samme opdrætter Petra, som jeg har haft god kontakt til de sidste snart 10 år, siden hun fik Tristan datteren Ida, for at høre mere om denne spændende hanhund.
Rigtig mange ting så ud til at matche, så jeg fik lavet en aftale med ejer Milan og Petra om at komme en tur til Tjekkiet i slutningen af november for at møde Colin og samtidigt med kunne de også møde Polaris som jeg selvfølgeligt tog med på turen.

Vi tog ud og trænede med hundene og jeg fik set hvilke egenskaber han havde i jagttræningen. Vigtigst var det at han ligesom Polaris er helt uden lyd og sagtens kan sidde på linje uden line på og se andre hunde arbejde.
Nøgleordet i denne situation var fokus og koncentration. Derudover er han en virkelig sød og social hanhund, hvilket både jeg og Polaris fik at mærke. Jeg fik desværre ikke taget nogle billeder fra træningen.


Colin er et Oldebarn efter Tristan, et tipoldebarn efter Sessan og hermed et tiptipoldebarn efter Noah. Polaris har Sessan som bedstemor og Noah som oldefar. I samme stamtavle kombination ligger Etta (Rödahunds Hitchin Lisa) også. Hun er Bedstemor til Polaris og tipoldemor til Colin. Selvom at jeg får doblet disse 2, så er indavlsgraden stadig forholdsvis lav, da der også er en del outcross/diversitet i denne stamtavle!

For mere info følg linket : kuld 2024

Den 28 november var det First kuldets 12 års fødselsdag. Sidste år måtte vi sige farvel til Daisy, men Tristan og Journey hænger stadig i.
Dixie er også en super frisk tøs og absolut ikke klar til at gå på pension, selvom at det går noget langsommere. Hun og ejer Tinna deltog for nyligt på deres første Hoopers konkurrence og blev ud af 3 runder placeret i 2 runder som nr. 14 ud af 30 startende, samt nr. 16 ud af 32 startende. Super sejt af ekvipagen, hvor Dixie uden konkurrence var alderspræsidenten af de tilmeldte.
Winston og Timi, der ved jeg ikke om de lever mere, men har de ligeså meget gå på mod som deres 3 søskende, så hænger de nok i lidt endnu ;).

Copyright Tinna Sørensen

Sundhed

Herman “Redborn Epic Thunder ” er blevet hd fotograferet med bedst tænkelige resultat. A hofter & 0 Albuer, samt UA OCD.

Hermed er 7 ud af 8 i sidste kuld røntgen fotograferet og alle har frie hofter og albuer.
Vicky har i alt lavet 3 kuld 19 ud af 23 er hd & ad fotograferet. 16 har fine A hofter og 3 har B hofter. Det bliver ikke meget bedre.
En stor tak til mine hvalpekøbere, der igennem tiden har fotograferet deres hvalpe og været med til at sikre at jeg kunne dokumentere kvaliteten i mit opdræt på dette område!
I alt 41 hvalpe er det blevet til og deraf er 35 blevet røntgenfotograferet. 30 er kommet ud med A hofter, 4 med B hofter og 1 med A/C hofte. 40 er Albue fotograferet og alle er frie. En har anmærkning på Patella grad 1. De seneste år er flere også begyndt at OCD fotografere og her er 10 blevet testet og alle er kommet ud med UA på dette også.

Tak