Før Tollarspecialen

28. juli 2021 Slået fra Af Anina

De sidste måneder er tiden gået med prøver og træning.
Flere Redborns har været igang på den ene eller anden måde.
Vi har også været igennem en sorgfuld periode, samt bekymringer om vores ældste hunde.
Jeg vil herunder sammenstykke de sidste måneder.

Vi måtte tage afsked med verdens dejligste Australian Shepherd Gustav, der på alle måder har haft stor betydning for alle Redborns indtilnu. Han var legeonklen og den der fortalte dem om reglerne her på adressen. en bedre læremester kunne man ikke bede om og han er en stor del af grunden til at mine redborns har haft sådan et godt hundesprog, når de rejste videre i livet.
Gustav du efterlader det største hul i vores hjerter og er savnet af både mennesker og hunde herhjemme.

Gustav – DKCH Leading Angels Northern Lights
27/05/2010 – 31/05/2021

Ikke nok med det, så gav vores ældste tøs i flokken 12½ år gamle Sessan os noget af en forskrækkelse, da hun kort efter smadrede sit korsbånd. Operation var den eneste løsning udover den, der altid dukker op i ens hoved, når en gammel hund bliver syg eller kommer til skade.
Sessan har dog så stor en livslyst, så det var ikke svært for mig og min dyrlæge at blive enige om at vi skulle give det et forsøg-
Sessan gennemgik derfor en flere timer lang korsbåndsoperation.
Idag humper hun rundt, hvilket vi ikke forventer forsvinder helt. Hun er livsglad og leger gerne lidt med yngste pige, som hun lige så stille og roligt er i gang med at oplære.

Sessan ovenpå hendes korsbåndsoperation.

Prøver blev det også lidt til her i foråret. Polaris og jeg deltog på Retriever Brugsprøven, som vi bestod Polaris 8 md og 11 dage gammel som den yngste.
Vi har også deltaget på 2 Juniortests i Retrievernes Jagthunde Klub. Hvergang har vi haft en lidt speciel udfordring i den sidste opgave med nærsøg.
Første gang gik jeg i baglås og fik ikke guidet hende tilbage i området, hvilket sluttede med at hun istedet for fandt et nyligt dødt nyfødt råbuklam, som hun istedet for apporterede tilbage til mig og dommeren ….
Næste prøve var vi også lige ved og næsten lige indtil hun besluttede sig for at nu skulle hun altså af med noget og satte sig ned og pøllede…. Jaja… 2 dage efter kom hun i sin første løbetid, så måske der var flere ting der spillede ind her.

Polaris – Redborn Dynamite Celestial Infinity
Bestået Retriever Brugsprøve

Windy har været på et par prøver. Hun fik 3 godkendte resultat i Rally Lydighed begynder og kan nu putte yderligere titel foran sit navn RBM.
Stort tillykke til jer begge.
Windy – NW1 RBM Redborn Dynamic Skye

Annette og datter Lotte er vilde med Schweisspor og jeg har været så heldig at Lotte super gerne vil træne spor med Polaris, så Polaris og jeg ikke risikere at konflikte i jagttræningen.
Alle 4 er super ambitiøse og i weekenden kastede de sig ud i schweiss prøve midt i krondyrland. Flere steder hvor vi holdt kunne man lugte Kronvildtet, så der var masser!
Tøserne var seje, men deres uerfarenhed, med så voldsom en fært over det hele gav ekstra udfordringer og Lotte/Polaris fik 1 tab og hermed en 2 præmie Annette/Liva fik en endnu større udfordring på deres spor der lå midt i hvor der kort forinden var blevet afholdt frokostpause af en stor flok kronvildt og fik derfor 2 tab, hvilket gav en 3 præmie.
Begge ekvipager fuldførte og det var mega sejt med tanke på terræn og forhold. Jeg glæder mig til næste prøver.

Lotte & Polaris (Redborn Dynamite Celestial Infinity) samt Annette & Liva (Redborn Dynamite Shooting Star)

Udstillinger har der også været lidt af med fine resultater Tollerklubbens udstilling i april i Vonge resulterede i Bedst i Racen for Herbert og Lille Polaris blev Bedste Hvalp. Begge med super fine kritikker.

BIR Redborn Dynamic Rocket (Herbert) BIR Hvalp Redborn Dynamite Celestial Infinity (Polaris) med deres fantastiske handler Maya DeAngelis

Senere på sommeren var der endeligt åbnet mere op så første DKK udstilling i 1½ år blev istand til at gennemfører og vi var nogle stykker der deltog.
Herbert klarede sig fint og fik reserve cert 2 af dagene. På anden dagen havde dommeren ikke styr på reglerne omkring manglende tand selvom at man har en dyrlæge attest og gav ikke Herbert det CK han skulle have haft. Super ærgeligt.
Molly klarede sig virkelig fint alle dagene, specielt første dag hvor hun gik næsten hele vejen med Bedst i modsat køn, med nordisk cert og dansk cert. de andre dage 3&4 bedste tæve, den ene dag med Reserve Cert.

Jeg havde tilmeldt Tristan og Polaris. Tristan skulle for sidste gang på udstilling før han definitivt blev pensioneret. Med dårligt syn og begyndende hørelsestab pga alder, var det hans sidste omgang i ringen.
Polaris skulle stilles i juniorklassen, men da hun beslutter sig for at komme i løbetid kunne timingen ikke være værre og jeg valgte derfor at lade hende blive hjemme og fokusere på Tristan.
På turen derover fik han dog ligget forkert og fik for første gang i sit liv meget ondt i ryggen. Behandling de næste par dage af super god hundeven hjalp ham igennem og han fik en enkelt tur ind i hans elskede Storering.
Efter hjemkomst har jeg kunne mærke ujævnhed i hans rygsøjle midt på og kan konkludere at min elskede gamle dreng aldrig kommer til at kunne bevæge sig igen som han kunne før.
At få en disk i en så høj en alder (9½), ville forsøg på evt operation være synd.
Så nu bliver det ligesom med hans søster Journey, smertedækning i de perioder hvor han har ondt, så må vi se hvor længe det holder.

3x BIR Veteran, 2 bedste han. Multich. Redborn First Edition (Tristan) & Maya DeAngelis
1x BIM, 2x3bedste tæve, Nordisk Cert, Dansk Cert. J Redborn Dynamic Raven (Molly)
2x3bedste han. 2x Reserve cert. Redborn Dynamic Rocket (Herbert)
& Maya DeAngelis

På sundheds området har vi også fine nye resultater :
Molly – J Redborn Dynamic Raven er dna testet Carrier : Prcd Pra. Clear/NORMAL på Jadd/DM/BUFF/CLPS/CP1/CDDY. Uden anmærkninger på øjenlysning.
Stort tillykke!

J Redborn Dynamic Raven

I starten af Juli gik turen op til Kloten i midt Sverige til et lille kuldtræf med svenskerne Joppe & ejer Sara, samt Jive & ejer Mariette. Jeg havde taget mor Vicky, Polaris samt Malthe & ejer Josephine med derop.
Det blev nogle fantastiske træningsdage i supert terræn og så var det skønt at se de 4 søskende arbejde.
Det skal blive spændende at arbejde med samt følge alle videre.

Fra venstre til højre : Vicky, Polaris, Jive, Joppe og Malthe.

Lige om lidt er det tid for dette års Tollarspecialen i det svenske. Vi er stortset alle færdig vaccineret for Covid 19 og glæder os til at vi forhåbentligt langsomt kommer tilbage til normalen igen.

Spændende nyheder kommer også den næste tid, med planlagt kuld her til efteråret i Redborn kennel.
Mere om det vil komme senere hen, når vi når længere hen i processen.
Vi er ikke i tvivl om at det bliver en super spændende kombination. Med nogle forhåbentlig virkelig gode arbejdshunde, der kommer ud af dette!
Fortsættelse følger…..
/Anina