Sommer , Tollarspecialen samt kuldplaner

1. september 2019 Slået fra Af Anina

Opdager til min store fortrydelse at jeg ikke har fået opdateret herinde siden april måned. Det skal ser selvfølgeligt ændres på, så her kommer de sidste 4 måneder i en omgang.

Sommeren er gået med træning og oplevelser.

Den 19 maj er det tid for endnu et kuldtræf, denne gang ovre på fyn hos Lene og Peer. Hvor 6 ud af de 8 i kuldet kunne deltage.
Tusind tak for en dejlig dag samt dejligt selskab.

Tristan

I begyndelsen af maj bliver Vicky øjenlyst UA og er nu klar til sit kommende kuld. I samme moment bliver Tristan også øjenlyst og også han får UA på øjenlysningen.
Hermed er der ingen tvivl mere om at det må være sådan noget som eks Nærsynethed der er hans problem når han ser så dårligt. Min dygtige dyrlæge der også er øjenspecialist, har kort forinden været på et kursus i at kunne aflæse grader af nærsynethed, med nogle nye værktøjer.
Vi aftaler at Tristan kommer igen en måned efter så vi kan prøve og måle hvor slemt det står til.
D 4 Juni bliver Tristan diagnosticeret med nærsynethed grad +2,5 på begge øjne og endelig har jeg en logisk forklaring på hvorfor at det har været så svært for min dejlige dreng at klare jagtprøverne på højere niveau.
Heldigvis ser det ikke ud til at det er noget genetisk eller arveligt, for jeg har ikke kunne finde noget i hans linjer og ingen af hans 46 afkom har haft nogle synsproblemer så vidt jeg ved.
Når vi kigger tilbage tror vi at han har haft synsproblemer allerede da han var omkring de 2 år,. men han har kompenseret ved at bruge næsen og hans store evner som brugshund. Uden at jeg har været bevist om det har jeg også trænet han på måder der tog hensyn til hans syn og det var først når vi deltog på prøver i eks ukendt terræn at det blev for svært for ham.

Sessan

I begyndelsen af juni bliver Sessan udstillet for sidste gang og får sit sidste cert der udløser titlen Dansk Veteran Champion. Hun har gjort det kun skulle og kan nu nyde sit otium som gammelnok i flokken herhjemme. Senest er hun ved at blive lidt smådøv, så vi får se hvor længe hun kan hører endnu. Det er vist noget der er meget almindeligt i hendes svenske linje. Heldigvis er Sessan lidt ligeglad med hendes nedsatte hørelse og vi må bare være lidt mere opmærksomme på hende 🙂

Tollarspecialen i Sälen blev med et pænt fremmøde af Redborn hunde.
Sessan – Springer Nova´s Redborn Princess – Working Test B 0 point (1 post) Funktionærenes valg på posten fordi hun ikke ville give op.
Tristan – Redborn First Edition – Working Test Åbenklasse 8 (21) med 75 p.
Dixie – Redborn First Contact – Bare med for hyggen.
Zita – Redborn Special Power – Tolling Jagt Prøve Åbenklasse 0 pr. Agility.
Vicky – Redborn Ultimate By Request – Tolling Jagt Prøve Åbenklasse 0 pr.
Molly – Redborn Dynamic Raven – Tjp Nbk 0 Pr. Udstilling Junior 3 Hp (25). Bjørnetest.
Herbert – Redborn Dynamic Rocket – Working Test 51 point. Bestået anlægsklasse Viltspor.
Windy – Redborn Dynamic Skye – Working Test 5 point. Bestået anlægsklasse Viltspor. Bjørnetest.
Luis – Redborn Dynamic Star Lord – Working Test 18 point. Juniorklasse Hanner

Flere fik også prøvet sig på Bjørnetest og Apportering på tid. Masser af gode aktiviteter at prøve sig på.

Herbert og Windy består anlægsprøve viltspor i Sälen
Sessan brugte alle hendes duracell batterier på en post og selvom at det ikke lykkedes hende at finde dummien, så syntes funktionærene at hun fortjente deres pris ud at 100 hunde, fordi hun nægtede at give op.

Tristan havde flere afkom der gjorde sig flot bemærket på forskellige områder :
Dallas – Arbetsviljans Lakritsrulla – Tolling Jakt Prøve Bkl 0 pr- men Dommerens valg på ruten. Speedapportering – Dag 1 nr 2(179)
Diesel – Arbetsviljans Skumtomte – Tolling Jakt Prøve Åkl. 0 pr. – men Dommerens valg på ruten. 2 pr Lydigheds klasse 1 – 3(9).
Bonus – Agrosofens Lirare – Tolling Jakt Prøve Bkl 3 pr
Hilda – Agrosofens Tåfjut – Speedapportering – Vinder nr 1(179)
Vicky – Agrosofens Midt i Krydset – 2 pr Lydigheds klasse 1 – 2(9)

Ugen inden havde Ajax – Arbetsviljans Graddkola taget 2×1 præmie på Åbenklasse Tolling Jagt prøve og hermed kvalificeret til Elite klasse. fantastisk flot klaret og Ajax er bare 2 år og 4 md gammel på daværende tidspunkt. Han er ellers tilmeldt på specialen i åbenklasse, men da han har 2×1 præmier i åben skal han stille i elite klasse og der er han ikke helt klar endnu.
Men fantastisk flot.
Mange andre af Tristans afkom fører sig frem på forskellige områder blandt andet Bizzie – Agrosofens Bicykleta, som Har vundet og er blevet placeret blandt de 3 bedste på elite spor prøver i sverige.
Bliver nødt til snart at få lavet sider med updates på Tristans afkom for Der er efterhånden mange fra forskellige kombinationer der viser sig frem på forskellige områder. Man bliver så stolt.

Mange flere deltog, men det var ikke lige dagen for dem. Hvad jeg kan glæde mig over var at Tristans børn gjorde sig smukt bemærket, specielt for deres hurtighed og deres arbejdsiver og glæde. Jeg er utrolig stolt af alle også dem jeg ikke fik nævnt denne gang !

Tak for denne gang. Næste år bliver Forsvik i Skaraborg d 30 Juli -02 August og jeg håber igen at vi kan repræsentere Redborn på fornemste vis.

I slutningen af August d 25, sker tragedien ovre i Sverige. Vicky´s til tænkte hanhund til næste kuld og de andre hunde han bor med bliver forgiftet af alger. Mens de første 2 dør indenfor et halvt døgn efter, kæmper Boss til det sidste, men skaderne er for store og han må give op natten til den 29 august. Jeg forstår ejer Martinas store smerte og sorg og mine tanker er hos hende ..
PAS på jeres hunde derude, selvom i ikke kan se de giftige alger på overfladen, så er de der stadig da de bare er sunket lidt mere til bunds og det er dødbringende for hunde stadig at bade i vandet samt drikke af det.

Hvil i fred fineste Boss
Hvil i fred Fineste Lewis og Ash…

What to do??

Nedtællingen til Vicky´s løbetid er så småt begyndt og nu stod jeg uden nogen hanhund. Boss havde så mange af de kvaliteter jeg værdsætter hos en hanhund og nu var han borte.
Det er bare ikke let af finde hanhund og jeg har det med at falde for hunde der ligger alt for tæt på mine egne linjer.
Jeg begyndte at kigge linjer igen og opsumere mig på hvad jeg havde set/ mødt af hunde der måske kunne blive et match. Jeg havde allerede indstillet mig på, at fandt jeg ikke en hanhund med alle de ting jeg vægtede højt så ville der ikke blive en parring i år. I stedet for ville jeg vente til næste løbetid, selvom at Vicky ville være utilfreds med mig.

Imens jeg søgte desperat på nettet kom jeg i tanker om en smuk hanhund jeg havde set på en Tolling Jagt Prøve i Sverige i begyndelsen af Maj måned. På det tidspunkt havde jeg allerede lavet aftale om at bruge Boss og tænkte derfor ikke så meget over de hunde jeg så på prøven om de var nogle jeg ville tænke ind i mit opdræt, for der ville jo gå mindst 2 år før næste kuld her på Redborn.
Nu huskede jeg ham igen. Fantastisk arbejde i eliteklassen havde de udført oveni var han godt skruet sammen, smuk rød farve og aftegn og et meget behageligt temperament.
Måske kunne dette være et muligt match. Derefter gik det hurtigt. Jeg kontaktede ejeren Cornelia til hanhunden Scott – Riverfox Freeze of Simo.
Jeg tog dagen efter bilen over med Vicky til Ystad i Sverige for at mødes med Scott og Cornelia og kemien var som det skulle være mellem Vicky og Scott, så nu venter vi i spænding på at Vicky skal komme i løbetid.
For mere info Planlagt kuld

Scott – Riverfox Freeze of Simo