Et forår , sommer samt tidligt efterår med masser af aktiviteter.

30. september 2022 Slået fra Af Anina

Det er alt for længe siden sidste opdatering i denne blog. Jeg lover der bliver gjort bod på det nu og at der vil komme en del opdateringer den næste tid.

D 29. januar 2022, blev Vicky mor for tredje og sidste gang. 9 smukke hvalpe 4 drenge og 5 piger så dagens lys. 8 var fra starten stærke og livskraftige, hvor imod den sidste lille dreng var meget mindre end sine søskende og havde svært ved at hænge på. Jeg er dog ikke en der giver op og kæmpede for lillemand de første uger, indtil jeg efter 2 uger måtte kontakte min dyrlæge og tage den tunge tur ned på dyrlægeklinikken med lillemand. Hans organer var sandsynligvis ikke helt som de skulle være. Jeg kan gisne om at de ikke har været helt færdig udviklede, men ved det ikke med sikkerhed. Vi valgte bare at give ham fred.

De resterende 8 er nu blevet 8 måneder og alle tilbagemeldinger er super. Jeg glæder mig så meget til at følge dem alle videre i deres skønne familier.

Regnbuebroen

Den 8. april måtte vi sige farvel til elskede Daisy “Redborn First Hunter”. Hun nåede at blive 10 år og 5 måneder, før kroppen sagde fra. Hun blev også den første Redborn som jeg kender til der ikke er mere.
Du er for evigt savnet min elskede pige…

Daisy

En måned efter d 8. Maj fik vi besked om at fine Zita “Redborn Special Power” også var aflivet efter få dages akut sygdom. hun nåede at blive 9 år og 1 måned. Sender de varmeste tanker til hele familien og jeg var glad for at få besøg af Gudrun og Anders her i sensommeren.

Zita

Sundhed


Dynamite kuldet (Twist/Vicky) er alle blevet røntgen fotograferet og resultatet kunne ikke blive meget bedre 6xA & 1xB hofter. 7×0 på albuerne.
Tusind tak for at i røntgen fotografere jeres Redborns!

Jeg vil også sige at jeg er utrolig glad for kennelens statistik. 7 kuld : I alt 41 Redborn’s er blevet født, siden jeg startede som opdrætter for 11 år siden.
Af dem er 27 røntgenfotograferet. 25xA hofter, 1xB hofte og 1xC hofte. 27x 0 på albuer.
5 er desværre ikke blevet Røntgen fotograferet 🙁 .
De sidste 9 er stadig ikke gamle nok til at blive undersøgt 🙂 .

Min store bekymring har også været omkring de bidfejl der dukkede op både i 2 Sessan kuld samt i et Vicky kuld. Det tvang mig til at researche en del i linjer og “hoved Type”, hvilket har gjort at jeg i de sidste 3 kuld har undgået bidfejl 😀

Kuldtræf med de yngste

I sommers gik turen til Jylland hvor størstedelen af dette kuld hvalpekøbere bor. Morten og Caroline lagde hus og kæmpe grund til og det lykkedes at samle alle 5 jyder + en sjællander samt opdrætter til et super hyggeligt kuldtræf. Ambitionerne er store hos alle købere og jeg glæder mig til at følge alle fremover 😀

Vicky/Vinci kuldets første kuld træf

Brugsmæssigt samt udstillingsmæssigt er der sket en del.


Redborn Ultimate Tribute “Chinook”, er endelig efter en årrække i Canada kommet hjem til Tyskland med sin familie igen. Han blev i sommer uddannet Carcass Detection Dog , der bruges til at finde døde vildsvin i terrænet med Africansk svinepest.
Fantastisk sejt at hans fantastiske næse kan bruges til dette også!

Redborn Dynamic Raven “Molly” fik sin første 1 præmie på åbenklasse Tollerjagtprøve og halvvejs mod Eliten, med et par 2 præmier i rygsækken.
Molly er også blevet udstillet i Sverige med resultatet BIM, Nordisk svensk cert og svensk cert.

Redborn Dynamic Skye “Windy” Har deltaget på Schweiss spor prøve åbenklasse (20t/400m) og fik 2×2 præmie.
Så tæt så tæt. er sikker på at det snart lykkes for jer at få den eftertragtede 1 pr i hus.

Redborn Dynamite Eksplosion “Vector” Debuterede på Toller Jagt prøve begynder dog med et 0 , men fik mersmag og prøvede sig på Toller Working Test Begynder (dummies) med en 3 præmie som resultat.

Redborn Dynamite Vision “Malthe” Bestod Toller Brugs prøven og deltog senere på året på Toller Jagtprøve begynder med et 0, men igen fik masser af mersmag.

Glæder mig til at se begge unge hunde og deres unge førere på prøver i det nye år 😀

Molly BIM Svensk Cert og Nordisk Cert
Cody BIM, CACIB, Cert, BORNHV22
Jive 1 præmie Tollerjagtprøve
Malthe bestået Tollerbrugsprøve
Joppe og Polaris 1 præmie Tollerjagtprøve (juniorruten) Tollarspecialen.
Polaris bedste unghunde tæve (ud af16) på Tollarspecialen 2022Redborn Dynamite Glorious Edition “Jive” Har deltaget på 2x Tollerjagtprøve begynderklasse i sensommeren. med 2 & 1 præmie som resultat og er nu klar til åbenklasse jagtprøve i sverige 🙂
På Tollarspecialen blev han 4 bedste unghunde han ud af 16.

Redborn Dynamite Double Trouble “Joppe” Har deltaget på 2x Tollerjagtprøve begynderklasse i sensommeren, med 2 x 1 præmie og er også klar til åbenklasse jagtprøve i sverige 🙂
På Tollarspecialen blev han samlet nr 3 i konkurrencen om Junior Tollarmester.

Redborn Dynamite Celestial Infinity “Polaris” har haft et spændende år. 2x 1 præmie og 1x 2 præmie Tollerjagtprøve begynderklasse. Bestået Juniortesten (Retrievernes Jagthundeklub). Bestået Debutantprøven (Dansk Retriever klub)
Polaris har deltaget en gang på Tollerjagtprøve åbenklasse med “0” som resultat, Introduktionsprøve (DRK) gav en “ikke bestået”og 2x apporteringsprøve (RJK) gav “ikke bestået”
På Tollarspecialen blev hun samlet nr 7 i konkurrencen om Junior Tollarmester.
Udstillingsmæssigt har hun 1 Junior cert og 1 klub junior cert. 2 reserve dansk cert og 1 dansk cert og 1 dansk Reserve Cacib (der bliver til et CACIB, da hunden der fik CACIB er CIE.)

Redborn Bullet Lightning “Carlos”
Blev stillet i Babyklasse på udstilling, med smuk kritik og BIR Baby.

Jeg glæder mig til at se hvad efteråret bringer for mig og Polaris og alle de andre Redborns. Vi har ihvertfald en plan 😀

Polaris tager cert og res. cacib samt 3 bedste tæve på københavnsvinder 2022