En hændelses-rig Februar

21. februar 2019 Slået fra Af Anina

Stort tillykke til Marvel Kuldet der idag fylder 1 år. Det har været et spændende år fyldt med masser af oplevelser og skønne hvalpekøbere. Vi glæder os til mange flere oplevelser det næste år .

En af de store events er Tollerspecialen i Sälen i slutningen af juli hvor der vil være hunde fra Redborn tilstede representerende alle 4 kuld.
Jeg glæder mig rigtig meget til denne oplevelse.

Molly “Redborn Dynamic Raven” stillede på sin første prøve sin ejer Viktoria Jaffe i Dansk Retriever Klub d 16 Februar og bestod.
Brugsprøven der giver adgang til Working Test og Markprøve B i klubben.

Hermed er Molly den første fra Marvel kuldet med en officiel brugsmerit i bagagen og flere fra dette kuld er godt på vej også.

Foråret bliver spændende, det er jeg slet ikke i tvivl om .

Ikke alt nyt er lige godt …
D 5 februar får jeg melding fra ejerne til Karla “Redborn Dynamic Rogue” om at hun er syg.
Den erfarne dyrlæge de bruger er stortset ikke i tvivl om der her er tale om den Toller relaterede autoimmune sygdom SRMA – Steroid responsive meningitis arteritis (hjernehindebetændelse/meningitis) .
Dog går hun grundigt til værks og undersøger Karla for andre symptom givende ting også.
Hun tager en blodprøve, der bliver sendt videre til specialist udredning og sætter derefter Karla direkte i behandling med Binyrebarkhormon (cortison).  1 uge senere får vi diagnosen og det er SRMA.


Karla Januar 2019

Karla har responderet rigtig fint på medicinen, så godt at de allerede er begyndt at trappe ud af medicinen og er vi heldige vil hun være ude af medicinsk behandling igen før midten af marts. Der er 20% risiko for at hun kan få et tilbagefald, men så er det bare og give medicin igen.
Vi er utrolig glade for at Kirsten og Jens var så opmærksomme på deres Karla at hun ikke nåede at have det skidt særlig længe før hun kom i behandling og det er nok det der gør at hun så hurtigt igen kan trappe ud af den medicinske behandling.

SRMA umuligt at undgå 100% når det gælder Toller opdræt. Alle Tollere stammer fra ca 7-9 tollere, så det der gør at SRMA kan udvikles ligger i alle tollere og det er et spørgsmål om hvornår man er uheldig at man i en kombination rammer lige akkurat den sammenstilning af gener der udløser dette.
Det er mit første tilfælde i mit opdræt. Før dette gik der flere generationer uden nogle af den slags problematikker. 2 hanner af mit opdræt (Halvbrødre til Vicky) har givet 1 enkelt tilfælde af SRMA hver, men så kigger man på hvor mange afkom, de har fået og hvor mange børnebørn der er kommet derefter hvor der intet er dukket op. Vickys kuldbrødre, deres afkom er blevet tjekket efter og der er intet. Med tanke på at vi snakker om ca 120 afkom fra 3 hanner er jeg rimelig rolig 🙂

Jeg har snakket med flere erfarne Toller opdrættere der har været opdrættere på racen over 20 år. Flere kunne fortælle om enkeltstående SRMA tilfælde i deres opdræt, hvor der efterfølgende ikke dukkede noget op efter hverken forældre eller søskende i linjerne efter.
Dette gør at jeg holder fast i at tage endnu et kuld på Vicky som jeg heletiden har villet. Dog bliver det med en anden linje end i første kuld og så krydser jeg fingre for at der ikke dukker noget op igen. 🙂

Ligemeget hvad så er det gambling at kører opdræt….

/Anina